Inloggen database
Boerenlandvogels Nederland
Ervaringen uit het veld

Weidevogels in de verdrukking. Gemeente Waddinxveen handelt niet conform natuurbeschermingswet

Datum van ervaring: vrijdag 20 april 2018
Waar: Alphen Aan Den Rijn, Waddinxveen
 
Op 21 april word er een MUDRUN gehouden in Waddinxveen. https://www.parktriangel.nl/run Door een weidevogelrijk gebied. Dit is voor het derde jaar dat deze run gedaan word. De eerste keer kwamen we bij de percelen en wisten niet wat er gebeurd was. De tweede en derde keer is er vooraf overleg geweest met een ecoloog uit Waddinxveen. Tot onze grote schrik zagen we vandaag dat het parcours eenzijdig aangepast was zonder overleg.. Daar sta je dan als vrijwilliger. je kan op dat moment weinig uitrichten. Volgend jaar bij voorbaat de omgevingsdienst inschakelen.

opgemerkt moet worden dat de percelen geen agr. natuurbeheer hebben. wel agrarisch gebruikt worden. Kan geen pakket op omdat onzeker is wat er in de toekomst gaat gebeuren in dit gebied. Buiten dat.. gemeente Waddinxveen moet zich ook houden aan de natuurbeschermingswet.

bijgevoegd de resultaten tot gisteren en een stokje bij een grutto nest. 5 meter waar de mensenmassa langsgaat. Wat zijn jullie ervaringen en wat kan je er tegen doen?
Reacties
 
Door: Wim Tijsen op woensdag 25 april 2018 om 10.20

Sowieso uiteraard een overtreding als er nesten liggen want in de nieuwe wet geldt het voorzorgbeginsel. Dat betekend dat organisaties cq bedrijven redelijkerwijs kunnen vermoeden dat er vogels broeden, men eerst een inventarisatie moet doen en dan pas eventueel een vergunning horen te krijgen of aan te vragen.

Reageer op deze ervaring